FAQ

Triathlon til folket

Vi i styret av Østfold triathlon har forståelse for at mange synes triathlon høres skummelt ut og at det er en sport kun for «de gærne». Det stemmer ikke! Triathlon er for folk flest og her er noen av det mange lurer på  før sin første deltagelse –>

Jeg klarer ikke å svømme!

Klarer du ikke å svømme, eller klarer du ikke å svømme fort? Svømme bryst versus crawl? Mange gruer seg til denne delen av konkurransen nettopp fordi de ikke føler at de mestrer crawling. Det er intet krav heller! Husk at man må ikke kunne svømme 500 m på 8 minutter for å være med, og målet må ikke være å bli verdensmester. Den som er verdensmester lever av dette. Det viktigste er at du stiller til start, gjør ditt beste og har det gøy underveis. Husk at svømmingen kun er en av tre aktiviteter.
Vi i crewet setter sikkerhet høyt og legger mest mulig til rette for at du skal følge deg trygg i vannet!

Jeg er redd for vann!

Vi har sikkerhetspersonell som passer på dere, området er oversiktlig og vi arrangerer konkurransen på en sånn måte at du ikke skal behøve å være redd for de andre som svømmer ved siden av deg.

Østfold Triathlon er skummelt og kun for «de gærne»!

Østfold Triathlon er for den som liker aktivitet og som synes kroppen sin fortjener en utfordring i ny og ne. For den som liker variasjon. For den som trenger et nytt mål. For den som trener regelmessig noen ganger i uken.
Østfold Triathlon er for deg, din venninne, din kompis, din mor, din far.
Mestring, samhold og treningsglede er gode stikkord 😉

Jeg har ingen racer sykkel!

Du trenger ingen racersykkel for å fullføre Østfold Triathlon, du trenger en sykkel som er i god stand som kan frakte deg fra A til B. I Østfold triathlon kan du sykle du med den sykkelen du har.

Jeg er for dårlig trent!

Du er ikke for dårlig trent til å fullføre. Ihvertfall ikke før du har prøvd første gang. Østfold triathlon er kanskje den ekstra motivasjonen du trenger for å trene litt mer.

Jeg kjenner ingen som deltar!

Du trenger ikke kjenne noen for å delta. Konkurransen er åpen for alle. Du må gjerne ta med deg din søster, bror, venn, eller noen andre i familien som du kan utfordre på Østfold triathlon. Eller hva med en kollega? sjefen?
Husk at mestringsfølelsen er din egen når du passerer målstreken!

Jeg er usikker på om jeg tørr, siden jeg aldri har vært med før!

Det er en første gang for alt og Østfold triathlon er intet unntak. Vi vil legge frem videosnutter for hvordan triathlon foregår, vi svarer gjerne på spørsmål og det vil bli gitt god informasjon på selve dagen. Kort fortalt: Du starter i vannkanten – svømmer den gitte distansen ved å passere en bøye i vannet – løper/går til skiftesonene hvor man skifter fra svømmeklær til sykkelklær – sykler den gitte distansen – bytter til løpeklær/løper i sykkelklærne den gitte distanse – MÅL! 😉

Hvis du føler det er andre spørsmål du trenger besvart, ikke nøl med å ta kontakt!

Vi gleder oss til å se deg på Østfold Triathlon !!