Praktisk informasjon

PÅMELDING til Østfold Triathlon 2023 

Påmeldingen åpner 01. desember 2022.
Det anbefales å være raskt ute. Det er ”førstemann til mølla” som gjelder. Det blir ikke lagt opp til ordning med ventelister og det åpnes først for Kjøp og Salg av startnummer / omregistrering ved fulltegnet konkurranse.

Priser ;
Vær tidlig ute og benytt deg av vår Early Bird pris 01.12 – 31.12!

 • Supersprint     kr. 0 + evt. engangslisens 50
 • Sprint              kr. 695 + evt. engangslisens kr 200
 • Olympisk        kr. 695 + evt. engangslisens kr 200
 • Sprint-Stafett   kr. 995 (pr.lag) + evt. engangslisens kr 200 pr. utøver
 • Barnetri           kr. 0

Prisøkning a 100 kr fra 01.01.2023 – 31.05.2023

 • Supersprint    kr. 0 + evt. engangslisens 50
 • Sprint              kr. 795 + evt. engangslisens kr 200
 • Olympisk        kr. 795 + evt. engangslisens kr 200
 • Sprint-Stafett   kr. 1095 (pr.lag) + evt. engangslisens kr 200 pr. utøver
 • Barnetri           kr. 0

Prisøkning a 100 kr fra 01.06.2023 – 17.06.2023

 • Supersprint    kr. 0 + evt. engangslisens 50
 • Sprint              kr. 895 + evt. engangslisens kr 200
 • Olympisk        kr. 895 + evt. engangslisens kr 200
 • Sprint-Stafett   kr. 1195 (pr.lag) + evt. engangslisens kr 200 pr. utøver
 • Barnetri           kr. 0

SEKRETARIAT OG STARTNUMMER

Startkonvolutten kan hentes ut følgende tider / steder:

 • I sekretariatet på arena lørdag kl. 13:00 til 15:00
 • I sekretariatet på arena søndag fra kl. 07:00  

Startkonvolutten inneholder startnummer, tidtakerbrikke og festestrips. Man får også utdelt svømmehette og eventuelt sikkerhetsnåler til startnummer. Svømmehetten skal brukes under svømmedelen.

Startnummeret leveres i fem eksemplar:

 • Ett stort som skal festes i strikk rundt deltakerens midje (evt., m/sikkerhetsnåler)
 • Tre klistremerker til hjelmen
 • Ett som skal festes på setepinnen på sykkelen.
 • Tidtakerbrikken festes rundt utøverens venstre fot i ankelhøyde.. Deltakere uten brikke vil ikke få sin tid registrert, og kommer dermed ikke med i resultatlisten.
  (Vær obs på brikken i forbindelse med avkledning av våtdrakt!)

Startnummeret skal henge på ryggen under syklingen og vris til brystet/magen under løpingen. Enten har man et racebelt til dette, ellers så kan man feste startnummeret på brystet ved bruk av sikkerhetsnåler. Det er ikke tillatt å svømme med startnummer, eller ha startnummer under våtdrakten.

Har du bestilt trøye ved påmelding vil du få denne utdelt samtidig ved uthenting av startnummer.

INNSJEKK

Skiftesonen er forbeholdt deltakere og det er kun deltakere med startnummer som har adgang til skiftesonen. Deltakerne må framvise hjelm, med fungerende stropper. Videre skal sykkelen være i forsvarlig stand, det vil si med forsvarlige dekk og med velfungerende bremser. Bremser vil bli testet, og ikke-fungerende sykler kan bli nektet start. Dette er for din egen, og andres sikkerhet i konkurransen.

Skiftesonen vil være delt i områder for hver distanse. Deltakerne tildeles ikke fast plass i skiftesonen og får derfor velge selv. Denne er din egen som du har til din disposisjon. Størrelsen på plassen er ca. en sykkelbredde, så vis hensyn til utøver ved siden av. Deltakerne oppfordres til å organisere utstyret sitt godt da det er trangt om plassen. Man vil ikke få utdelt plastboks til oppbevaring av utstyr i skiftesonen. Det oppfordres til å ta med dette selv. Skiftesonen åpner to timer før start og stenger presis 30 minutter før start.

VENNLIGST MERK: Av hensyn til organiseringen er det veldig viktig at deltakerne er ute i god tid for å sjekke inn. Dersom utøver ikke har sjekket inn i skiftesonen innen fristen, vil man ikke få anledning til å starte.

PARKERING

Parkering skjer på plass hos Rema 1000 Grålum.
Fra avkjøring 7 på E6 (Lekvollkrysset, Sarpsborg Nord), er Rema 1000 velsig synlig. Det er ca. 900m å gå fra parkering til arena.
Det er ingen mulighet for å stanse bil ved arena på søndag da veien er stengt ved innkjøring til Fv. 114.
(ved spesielle behov ta kontakt via mail i forkant)

VANNTEMPERATUR

Det er påbudt med våtdrakt ved temperatur under 16°c
Vi vil anta at det er 17-19° i vannet på konkurransedagen.
Vanntemperatur vil bli annonsert daglig  forut for konkurransedagen.

SALG

Det vil være kiosk på arena med enkelt utvalg (brus, pølse, vaffel, sjokolade og kake). Vi har ikke betalingsterminal på arena, betaling må utføres via VIPPS.

SIKKERHET

Utøveren har selv ansvar for seg selv og sitt utstyr. Funksjonærer på stedet passer på utstyr og deg som utøver, samt at vi har kajakker og båter med kyndig personell på vannet. Røde Kors støtter oss med ambulanse og ekstrapersonell for at du skal føle deg tryggere. Sikkerhet er vår viktigste prioritet, men vi er avhengig av din hjelp. Følg trafikkreglene, og husk at høyreregelen gjelder på sykkeltraseen. Sykkelvett gjelder slik at det unngås farlige situasjoner underveis.

Om du ser en utøver som trenger hjelp så er det påkrevd at du stopper og hjelper til. Du vil få fratrekk i tiden og ha en ekstremt god samvittighet. Hvis småuhell skal oppstå eller du må bryte vennligst orienter nærmeste funksjonær om dette ASAP.
Ved alvorlig skade kontakt: 1-1-3

 • Vi oppfordrer alle utøvere til å notere navn og telefonnummer til nærmeste pårørende på baksiden av startnummeret

SKIFTESONE

Sykkelplasseringen skjer i skiftesonen. Skiftesonen er merket tydelig med ut og inngangsskilter og du blir sluset inn og ut uten at det skal være nødvendig å «tenke».  Ekstra utstyr som løpesko, hjelm, briller etc. plasseres innenfor tildelt område slik at det ikke er til hinder for andre utøvere. Depotet er bevoktet under konkurransen, og kun utøverne selv med startnummer kan hente ut syklene etter konkurransen.

IKKE FULLFØRT

Deltakere som må avbryte og dermed ikke fullfører konkurransen må umiddelbart melde ifra til nærmeste funksjonær og levere tidtakerbrikken inn i sekretariatet.

GARDEROBER / TOALETT

Vi har toaletter på stedet, men ingen garderobe eller mulighet for å oppbevare verdisaker

FUNKSJONÆRER

Frivillige funksjonærer bidrar under arrangementet. Disse er ikledd godt synlig refleksvest. Henvisninger fra funksjonærer skal følges, og husk at funksjonærene bidrar til at nettopp du kan delta.

VÆRFORBEHOLD

Under spesielle forhold har arrangørene anledning til å foreta endringer i selve konkurransen, for eksempel å kjøre duatlon (kun sykkel/ løp).

MÅLGANG

Tiden registreres ved passering av målstreken. Utleverte tidtakerbrikke skal leveres arrangøren umiddelbart etter målgang. Ikke innlevert tidtakerbrikke belastes med et gebyr.

CUT-OFF

Løpere som ikke er i mål innen klokken 18.00, vil bli tatt ut av konkurransen.

DOPING

Anti-Doping Norge vil kunne plukke ut deltakere for kontroll. Kontrollørene skal forevise legitimasjon. Les mer om dopingkontroller.

FORSØPLING

All forsøpling er forbudt og gir umiddelbar diskvalifikasjon. Gèls, sjokoladepapir, flasker etc skal kastes ved anviste steder ved skiftestasjonen eller hos sekretariatet.

PROTESTER

Eventuelle protester mot andre deltakere, ilagt straff eller resultatene må leveres stevneleder skriftlig senest 30 minutter etter målgang. Det betales en avgift på 100 kroner som ikke refunderes dersom protesten avvises. Stevnets jury vil behandle protesten på vanlig måte og meddele resultatet til klageren på stedet. Juryens beslutning er endelig!

PREMIERING

Alle utøvere som fullfører konkurransen mottar medalje ved målgang.

RESULTATER

Resultater med splittider bli lagt ut på arrangørens hjemmeside. Eventuelle feil meldes til sekretariatet senest 30 minutter etter at resultatlistene er slått opp.

GJENGLEMTE SAKER

Oppbevares av arrangøren inntil to uker etter arrangementet. Kontakt i tilfelle arrangøren på mail så svarer vi så raskt vi kan.