Supersprint (Nybegynner)

SuperSprint Aspirant/ Nybegynner er for ungdommene i alderen 13 til 17 år. Supersprinten er i hovedsakelig ment for nybegynneren/ eller de som ønsker å prøve ut triatlon for første gang. I den anledning så er det ikke noen påmeldingavgift i håp om å forbedre rekrutteringen innenfor triatlonmiljøet. Takket være våre samarbeidspartnere har vi fått kjøpt inn våtdrakter og svømmebriller som vi kan tilby alle deltagerne om å låne gratis under konkurransen så alle kan føle seg trygge på svømmingen, samt at foresatte ikke skal ha noen utgift for at ungdommen skal prøve ut en ny idrett (eneste kostnad blir engangslisens som er påkrevd fra forbundet på kroner 50,-).

Løypen består av 350 meter svømming, 10 km sykkel og 2,5 km løp. Svømmingen foregår i Tunevannet. Ferskvann. Syklingen foregår på asfaltert dekke med lite trafikk. Terrenget er variert og landlig. Det gjøres vending på markert punkt ca 5 km ut i løypa. Deretter retur samme vei.

Etter sykkel foregår løpingen på asfalt/gress dekke uten trafikk. Ruten har variert terreng. Du løper 1250 meter før du snur og returnerer samme vei tilbake. Målområdet er i samme område som ved start. Det er ikke drikkestasjon ved vending på løpingen i supersprint.

Klasser:

13 – 17år

SVØMMINGEN

Våtdrakt er påbudt, hvis temperaturen er under 16°C, noe vi ikke regner med. Oppslag om vanntemperatur vil finnes i sekretariatet. Hansker eller sko er ikke tillatt. Deltakerne må være på plass ved starten senest ti minutter før start, og stiller seg opp etter starterens anvisning slik at de antatt beste svømmerne stiller foran i sentrum. Alle deltakere skal være iført utdelt svømmehette.

svom_supersprint

VEKSLING FRA SVØMMING TIL SYKLING

Deltakerne skal plassere våtdrakt m.m. på egen plass i skiftesonen. Godkjent sykkelhjelm skal være kneppet og festet forsvarlig FØR skiftesonen forlates. Det må ikke sykles i skiftesonen. Dommerne vil kontrollere at startnummer er plassert på ryggen (på brystet ved bruk av sikkerhetsnåler) og at hjelmen er forsvarlig festet før syklingen påbegynnes. Det er ikke lov å starte syklingen FØR «mountline» er passert

 

SYKLINGEN

Østfold Triathlon er definert turritt. Trafikkreglene SKAL følges til enhver tid. Utøvere skal forholde seg til å holde høyre fil i veibanen. Veien er i hovedsak stengt for trafikk, men vi kan ikke garantere 100% at veien er helt bilfri.  Vis hensyn!

All passering skjer til venstre. Drafting (henge på hjul) er ikke tillatt i Supersprint. Deltagerne kan stille med hvilken som helst sykkel (el-sykkel ikke tillatt)

Dommere/løypepersonell på motorsykkel/sykkel vil påse at reglene blir overholdt. 

Henvisninger fra funksjonærer skal følges.sykkelløype_supersprint

 

VEKSLING FRA SYKLING TIL LØPING

Etter endt sykling skal utøver gå av sykkel i forkant av «dis-mountline». Sykkelen plasseres på anvist sted i skiftesonen. Deretter skal hjelmen tas av. Det er ikke tillatt å sykle i skiftesonen. Startnummeret skal være synlig på utøverens bryst før løpsstart og under løpingen. Henvisninger fra funksjonærer skal følges.

LØP

Løpetrasè går i hovedsak langs gang- og sykkelsti langs Tunevannet og mot Landeparken. Utøvere kan møte på publikum/o.l i løypen, gi tydelig beskjed om at du kommer. Hold mot høyre. Markert vending i løype og retur samme vei inn mot målområdet. Start og slutt av løypen er på gress.

løpeløype_supersprint